Tip na recept
Lahôdkové tofu zomeľte, premiešajte so špená...
Najnavštevovanejšie recepty
Najčítanejšie články
Slnečnicový olej
Tento produkt si môžete z pohodlia domova objednať na Bionatural.sk
Je bohatý na kyselinu linolovú a vitamín E. Preventívne pôsobí proti kardiovaskulárnym chorobám, pri zvýšenej hladine cholesterolu, je vhodný pri arterioskleróze.
Slnečnicový olej sa získava zo semien šľachtených hybridov slnečnice ročnej (Helianthus annuus). Spracovaný a dodávaný ako rafinovaný, winterizovaný a dezodorizovaný, za studena lisovaný slnečnicový olej. Používa sa na potravinárske a kozmetické účely. Vynikajúci je na prípravu špecialít studenej kuchyne, majonéz a šalátových zálievok a vhodný je aj na varenie a dusenie.
Zo semien sa lisuje slnečnicový olej (už od 18. stor.). Obsahuje až 65% kyseliny linolovej. Dôležité je používať olej lisovaný za studena, lebo nenasýtené mastné kyseliny sa zahriatím znehodnocujú.
Za studena lisovaný slnečnicový olej sa používa do zeleninových šalátov, zeleninových jedál, cestovín, pomazánok, polievok. Široké uplatnenie má v kozmetike. Premasťuje a ochraňuje pokožku, lieči ekzémy, kožné vyrážky, psoriázu, popáleniny, hemoroidy, pomáha v boji proti vráskam. Pridáva sa do krémov a v biokozmetike.
Slnečnicový olej sa získava zo semien šľachtených hybridov slnečnice ročnej (Helianthus annuus). Spracovaný a dodávaný ako rafinovaný, winterizovaný a dezodorizovaný, za studena lisovaný slnečnicový olej. Používa sa na potravinárske a kozmetické účely. Vynikajúci je na prípravu špecialít studenej kuchyne, majonéz a šalátových zálievok a vhodný je aj na varenie a dusenie.
Zo semien sa lisuje slnečnicový olej (už od 18. stor.). Obsahuje až 65% kyseliny linolovej. Dôležité je používať olej lisovaný za studena, lebo nenasýtené mastné kyseliny sa zahriatím znehodnocujú.
Za studena lisovaný slnečnicový olej sa používa do zeleninových šalátov, zeleninových jedál, cestovín, pomazánok, polievok. Široké uplatnenie má v kozmetike. Premasťuje a ochraňuje pokožku, lieči ekzémy, kožné vyrážky, psoriázu, popáleniny, hemoroidy, pomáha v boji proti vráskam. Pridáva sa do krémov a v biokozmetike.
Zasielanie nových receptov na Váš email. Prihláste sa.